Går det att hålla fototapet ren?

Du är sugen på fototapet i köket men tänker att det kanske inte kommer att se så bra ut med stänk av mat. Om det finns barn i hemmet är det nästan oundvikligt att väggar då och då får sig några smakprover av frukost, lunch och middag. Hur kan du hålla fototapeten ren?

Det är lätt att torka av fototapet

Faktum är att bra fototapet är gjord för de påfrestningar som den utsätts för i ett normalt hem. Den går att torka av och kommer heller inte förstöras av solstrålar som letar sig in mellan köksgardinerna.

Med moderna plastmaterial som klarar av lite fukt och solljus blir det fototapeter som håller länge. När en unge bestämmer sig för att kasta ketchup på ett syskon men istället träffar fototapeten finns det ingen anledning till panik.

Med en vanlig trasa som du fuktar lite lätt kan du torka av tapeten. Det här kommer inte att påverka motivet!

Du bör hålla rent!

Faktum är att du bör tänka på att hålla din fototapet ren. Om du inte torkar av den då och då kan ju damm få motivet att se mindre attraktivt ut. Det här är precis som vanliga väggar men blir kanske mer påtagligt när du har ett stort fotografi på väggen.

Läs alltid instruktionerna

Nu finns det förstås olika typer av fototapet och det är viktigt att du läser instruktioner noga när du beställer din tapet. Ta reda på hur pass tålig den är och vad den kan tänkas klara av. Om du köper tapeter med bilder av hög kvalitet ska köket med dess stänk inte vara några problem.