4 tips för att lyckas med en filmproduktion

Filmen som ska användas i reklamsyfte eller för utbildning måste bli bra. Det gäller att välja rätt produktionsbolag och att jobba på rätt sätt tillsammans. Här är 4 tips för att lyckas med en filmproduktion oavsett hur den sedan ska användas.

  1. God kommunikation

Jobba bara med ett produktionsbolag som du har god kommunikation med. De ska lyssna och vara villiga att lära sig mer om ditt företag. Om de envisas med att köra samma standardmanus för din filmproduktion som för andra uppdrag blir det kanske inte bra. Dina frågor ska inte upplevas som störande och du ska få vara involverad i planering, produktion och efterbearbetning.

  1. Säg till i tid!

När du ser på en storyboard och känner att något inte riktigt stämmer ska du säga till. Om du förblir tyst kanske ni får gå tillbaka till manusstadiet när filmningen redan har gått igång. Det kommer att kosta mer!

  1. Känn efter

En film som lyckas är ofta en film som ger en viss känsla. Den här känslan kan du förnimma redan vid pitchen. Om du inte tycker att den filmproduktion som planeras ger någon särskild känsla finns det risk för att den inte kommer att lyckas. Det är viktigt att produktionsbolaget har tänkt på hur filmen ska påverka rent känslomässigt redan när de jobbar med pitchen.

  1. Filmen ska delas

Idag räcker det inte att spela upp en reklamfilm på TV eller bio. Den måste komma ut i en massa kanaler för att spridas vidare. Social media får stor betydelse. Det är viktigt att din filmproduktion från start är gjord med tanke på hur filmen ska delas. Formatet får betydelse för hur populär filmen kan bli och därmed hur den kan skickas vidare mellan tittare på ett helt spontant sätt.